Voiko Suomisportin yhdistää Netvisoriin?

Muokattu Mon, 08 Jan 2024 klo 01:37 PM

Suomisportissa on valmiit integraatiot yleisimpiin taloushallinnon järjestelmiin, Netvisoriin ja Procountoriin.

Ohje Netvisor-Suomisport-integraation avaamiseen

Tee ensin tarvittavat toimenpiteet Netvisorissa

1. Kirjaudu Netvisoriin pääkäyttäjäoikeuksilla

2. Luo uusi käyttäjä rajapintatunnus Netvisor-Suomisport integraatiota varten

• Klikkaa organisaation nimestä -> Ohjelmistorajapinta ja tunnisteet ja sieltä Luo uusi rajapintatunnus.

On suositeltavaa luoda erillinen käyttäjätunnus, ns. API-käyttäjä, jotta yhdistyksen yhteys ei olisi yhdistettynä kenenkään henkilökohtaiseen käyttäjätunnukseen.

• Aseta käyttäjälle integraatiossa tarvittavat käyttöoikeudet (Rajapintaresurssien käyttöoikeudet). (API-käyttäjää ei suositella pääkäyttäjäksi, koska pääkäyttäjäoikeudet ovat liian laajat.)

• Seuraavat käyttöoikeudet tulee olla sallittuna:
  • Kirjanpitoaineiston nouto Netvisorista
  • Kirjanpitoaineiston tuonti Netvisoriin
  • Kirjanpitoaineiston muokkaus
  • Netvisorin tililuettelon ja oletustilien nouto
  • Tilikausien nouto
  • Tositelajien nouto
  • Laskentakohdelistan nouto Netvisorista
  • Laskentakohteen lisäys tai muokkaus
  • Laskentakohteen poistaminen Netvisorista

(HUOM! API:n käyttö vaatii Netvisorin Professional- tai Premium-paketin. Paketin tason päivitys onnistuu

Netvisor Storen kautta). Lisätietoa tunnusten avaamisesta saa Netvisorin asiakaspalvelusta puh. 010 5058 490.

Nyt on tehty tarvittavat toimenpiteet Netvisor -palvelussa, joten voit siirtyä Suomisport -palveluun.

Tee tarvittavat toimenpiteet Suomisportissa:

1. Kirjaudu Suomisportiin seuran pääkäyttäjätunnuksilla

2. Valitse seuran etusivulla "Hallinto" -> "Taloushallinto"

3. Valitse ylävalikosta "Tilin tiedot"

4. Täytä pyydetyt tiedot (käyttäjätunnus, avain, sähköpostiosoite).

• Jätä tässä kohtaa vielä "Aktivointipäivämäärä" -kenttä ja "Aktivoi siirto" -valinta tyhjäksi.
  • Tallenna muutokset.

5. Valitse seuraavaksi ylävalikosta "Hae tiedot Netvisorista"

• Kun tiedot on haettu Netvisorista, määritellään tilitystä varten tarvittavat tiedot.

6. Kirjanpidon vastatili (tasetili)

• Valitse alasvetovalikosta kirjanpidon vastatili eli tasetili, jolle halutaan kirjata integraation kautta tulevan tositteen kulujen ja tuottojen vastakirjaus.
  • Tili on käytännössä sama tasetili, jolle kirjataan Svea Paymentsiltä tulevan suorituksen kredit-kirjaus.

7. Tiliöintitietojen määrittely

• Anna tiliöintikenttään kuvaava nimi, joka näkyy tuotteita luotaessa ja tuotteiden tekijä osaa valita pudotusvalikosta oikean tiliöintivalinnan.
  • Tiliöintitiedoissa nimi -kenttä tulee olla yksilöity eli ei kentät eivät saa sisältää kahta tai useampia täysin saman nimisiä tiliöintitietoja. Tarvittaessa lisää laskentakohteet tilikarttanne mukaisesti (Huom! Kaikilla ei ole laskentakohteita)

8. Määrittele kulujen ja lisien tiliöintiedot.

• Vähintään kirjanpidon tili tulee määritellä. Huomioithan, että kulujen ja lisien tiliöinti tulee määritellä ennen tositteiden viennin aktivointia.

(HUOM! Tähän ei määritellä esimerkiksi liiton palvelumaksuja.)

9. Tallenna muutokset

10. Aseta laskentakohteet Suomisportissa myynnissä oleville tuotteille.

• Jos liitolla EI OLE yhtään julkaistua tuotetta myynnissä (kuten lisenssit, maksulliset tapahtumat), voit heti Tilin tiedot -sivulta asettaa päivämäärän, josta alkaen tilitykset viedään Netvisoriin.
  • Jos liitolla ON jo julkaistu myyntiin tuotteita, käy merkitsemässä kaikkiin myynnissä oleviin tuotteisiin tiliöintiedot.
  • Tarkasta seuraavat tuotteet:
  • lisenssit
  • vakuutukset
  • tapahtumat
  • tapahtuman lisätuotteet

Muista ennen muokkausta tarvittaessa perua tuotteen julkaisu.

HUOM! Mikäli tuotteita on jo myyty, kannattaa siirto laittaa päälle n. 2 viikon päästä, jottei tule virheellisiä vientejä.

Muistathan jatkossa lisätä aina maksullisiin tuotteisiin tiliöintitiedot.

Ongelmatilanteissa ota yhteyttä Suomisportin asiakaspalveluun