Voiko Suomisportin yhdistää Procountoriin?

Muokattu Thu, 21 Dec 2023 klo 11:24 AM

Suomisportissa on valmiit integraatiot yleisimpiin taloushallinnon järjestelmiin, Netvisoriin ja Procountoriin.

Ohje Procountor-Suomisport-integraation avaamiseen

1. Kirjaudu Suomisportiin pääkäyttäjä -tasoisilla tunnuksilla

2. Liittosi etusivulta valitse "Hallinto"  -> "Taloushallinto"

3. Valitse avautuvasta ikkunasta Procountor.

4. Valinnan jälkeen avautuu Procountorin vaihtoehdot:

A.

• Jos organisaatiolla on jo Procountor käytössä, siirry seuraavaksi luomaan kytkös Suomisportin ja Procountorin välille valitsemalla Kyllä, siirry luomaan Suomisport-Procountor kytkös.
  • Jatka vaiheeseen 5.

B.

• Jos organisaatiolla ei ole käytössä Procountoria, valitse Organisaatiolla ei ole vielä Procountoria käytössä, jolloin pääset valitsemaan haluamasi tavan tutustua Procountoriin tai valitse Yhteydenottopyyntö Procountorille, jolloin voit jättää suoraan yhteydenottopyyntö Procountorille.

5. Kun organisaatiollasi on jo Procountor käytössä

• Luo kytkös Suomisportin ja Procountorin välille Procountor API-avaimen avulla.
  • Löydät organisaatiosi API-avaimen Procountor-palvelusta. Tarkemmat ohjeet löydät täältä.

Toimenpiteet Procountorissa

A.  Salli API-rajapinnan käyttö Procountor-ympäristössä

Ennen kuin integraatio voidaan ottaa käyttöön, tulisi laskutettavien rajapintojen käyttö sallia Procountorin käyttöasetuksissa. Asetus löytyy ohjelman kohdasta:

Hallinta > Yrityksen tiedot > Käyttöasetukset > Integraatioasetukset > Salli laskutettavien rajapintojen käyttö.

Huom! API-rajapinnan käyttö on maksullinen toiminto ja Procountor laskuttaa siitä hinnastonsa mukaisesti.

B. Erillinen API-käyttäjä Procountoriin

Rajapintayhteys luodaan seuraavalle yhdistelmälle: integraatio + Procountor-ympäristö + käyttäjätunnus. Integraatioon liitettävän käyttäjän tulee olla käyttäjänä siinä ympäristössä, johon integraatio otetaan käyttöön ja käyttäjällä tulee olla ympäristössä käyttöoikeudet rajapinnan kautta tehtäviin toimenpiteisiin.

Jos rajapintayhteys luodaan lähtöjärjestelmästä yrityskohtaisesti, on suositeltavaa luoda erillinen käyttäjätunnus, ns. API-käyttäjä, jotta yrityksen yhteys ei olisi yhdistettynä kenenkään henkilökohtaiseen käyttäjätunnukseen.

Käyttäjä, jolla on oikeudet yrityksen käyttäjähallintaan, voi luoda uuden käyttäjätunnuksen (ns. API-käyttäjän) seuraavasti (Hallinta > Käyttäjät ja käyttöoikeudet > Lisää uusi käyttäjä):

1. Nimeä käyttäjätunnus esimerkiksi siten, että syötät etunimeksi yrityksen nimen ja sukunimeksi integroitavan ohjelmiston nimen, API tms.
  2. Syötä muut pakolliset tiedot (sähköpostiosoite ja puhelinnumero).
  3. Valitse Käyttäjätunnus ja salasana -kohdasta valinta Toimitan käyttäjälle henkilökohtaisesti. .
  4. Aseta käyttäjälle integraatiossa tarvittavat käyttöoikeudet. (API-käyttäjää ei suositella pääkäyttäjäksi, koska pääkäyttäjäoikeudet ovat liian laajat.)

Tarvittavat käyttöoikeudet ovat: Kirjanpidon perustiedot / Katseluoikeudet Uusi muistiotosite / Kaikki oikeudet

5. Valitse Henkilötiedot -kohdasta Älä yhdistä käyttäjää henkilörekisteriin.

6. Klikkaa Valmis ja kopioi käyttäjätunnus ja salasana talteen. Huomioithan, että käyttäjätunnusten ja salasanojen säilyttämisen ja toimittamisen suhteen tulee erityisen huolellinen.

C. API-avaimen muodostaminen Procountorin kautta

Ympäristön käyttäjä, jolla on ympäristössä täydet oikeudet yrityksen käyttäjähallintaan voi valita, mille käyttäjätunnukselle API-avain luodaan.

1. API-avain luodaan valitsemalla oikean yläkulman Henkilöhahmo -kuvake

2. Valitse API-Avaimet.

3. Paina avautuvalla näytöllä Hakutulokset -osion Uusi API-avain-painiketta.

4. Syötä Asiakasohjelmiston tunniste -kenttään: suomisportClient

5. Klikkaa Muodosta-painiketta.

6. Klikkaa Kopioi API-avain leikepöydälle-painiketta.

7. Klikkaa OK -painiketta.

8. Syötä API-avain Suomisportin sivun kenttään ja klikkaa Luo kytkös.

6. Valitse Taloushallinnon etusivulle

7. Määrittele kulujen ja lisien tiliöintitiedot Kulut ja lisät -sivulle

• Lopuksi klikkaa Tallenna

8. Valitse Asetukset

• Anna sähköpostiosoite virhetilanteiden raportointia varten, kirjanpidon vastatili sekä tositteiden alkupäivämäärä. Lopuksi klikkaa Tallenna

9. Jos liitolla ei ole yhtään julkaistua tuotetta myynnissä (kuten lisenssi, vakuutukset, maksulliset tapahtumat), voit heti aktivoida tositteiden viennin Procountoriin. Jos liitolla on jo julkaistu myyntiin tuotteita, siirry kohtaan 10 ennen tositteiden viennin aktivointia.

Aktivointi aloittaa kerran päivässä suoritettavan eräajon, jolla tositteet viedään Procountoriin.

Muistathan jatkossa lisätä aina maksullisiin tuotteisiin tiliöintitiedot.

10. Kytköksen aktivoinnin jälkeen liiton kaikkiin julkaistuihin tuotteisiin tulee lisäkenttä nimeltä Tiliöintitiedot. Tähän kenttään pitää valita mille kirjanpidon tilille tuotteesta saadut tuotot kirjataan ja mahdolliset dimensiot.

Tarkasta seuraavat tuotteet:

- lisenssit

- vakuutukset

- tapahtumat

- tapahtuman lisätuotteet

Muista ennen muokkausta tarvittaessa perua tuotteen julkaisu.

Kun olet tarkastanut yllä mainittujen tuotteiden tiliöintitiedot, siirry takaisin Hallinto > Taloushallinto ja Asetukset-välilehdelle. Nyt voit aktivoida tositteiden viennin Procountoriin.

Ongelmatilanteissa ota yhteyttä Suomisportin asiakaspalveluun suomisport@olympiakomitea.fi