Mitä on Suomisportissa myönnettävät meriitit?

Muokattu Tue, 02 Jan 2024 klo 01:23 PM

Suomisportissa voidaan myöntää erilaisia liikkujameriittejä. Meriitit voivat olla kunniamerkkejä, merkintöjä, koulutussaavutuksia tai muita lajille ominaisia kunnianosoituksia (vyöarvoja, taitomerkkejä). Meriitit näkyvät liikkujalla aina hänen omalla Sporttitilillään, ja niistä voi luoda liikkujalle oman etukortin Suomisport-sovellukseen.

Meriitin voi ansaita esimerkiksi osallistumalla johonkin lajiliiton tapahtumaan. Tapahtumaa luodessa on merkittävä Tapahtuman perusteella myönnettävä meriitti Suomisportin tapahtumahallinnassa.

Kuva: Tapahtumaa luodessa järjestäjä määrittelee mijö meriitti tapahtuman käytyä liikkujalle annetaan.

Meriittejä voi myöntää tietyssä suoritusjärjestyksessä Meriittirajaus-toiminnolla. Esimerkiksi Ohjaaja 2 -koulutukseen ilmoittaumisen rajauksena voidaan käyttää voimassa olevaan Ohjaaja 1 -kurssia.

Kuva: Meriittirajauksella saa asetettua meriitin voimassaolon ehdoksi uuteen tapahtumaan ilmoittautumiseen.

Meriitit näkyvät vain käyttäjälle itselleen sekä liittokäyttäjille. Liikkujalle myönnetty meriitti näkyvät hänelle omalla Sporttitilillä reaaliajassa. Lajiliitot voivat luoda Suomisportiin joko yksittäisiä meriittejä tai meriittiryhmiä, jolloin niiden hallinnointi on helpompaa.

Meriittien myöntö, voimassaolo ja meriittikortit

Meriittejä luodessa lajiliitto voi määritellä kuka meriitin saa myöntää, kuinka kauan meriitti on voimassa, ja myönnetäänkö meriitin perusteella etukortti liikkujan Suomisport-sovellukseen.

Kuva: voit hyödyntää monipuolisesti meriitit-toimintoa.

Katso artikkelimme miten lajiliittokäyttäjänä hallinnoit ja luot meriittejä.