Hur loggar jag in på Suomisport? Hur skapar jag ett Sportkonto?

Ändrad den Tue, 13 Feb 2024 vid 02:56 PM

För att använda Suomisport behöver du alltid ett personligt Sportkonto. När du loggar in på
tjänsten känner Suomisport igen om du redan har ett konto. I den här artikeln förklarar vi hur du
loggar in eller skapar en Sportkonto för första gången.

Du kan logga in på Suomisport antingen i webbläsarversionen på adressen suomisport.fi eller

genom att ladda ner Suomisport-mobilapplikationen från din appbutik. I appen förblir du alltid

inloggad, vilket gör den dagliga användningen enklare.

Se instruktionsvideon för att skapa en Sportkonto / logga in:

Så här loggar du in på Suomisport / skapar en Sportkonto (på webben)

1.  Börja inloggningen eller kontoskapandet genom att gå till www.suomisport.fi.

2.  Klicka på knappen Logga in i det övre högra hörnet på sidan.

3.  Börja logga in eller skapa en konto genom att beställa en engångsinloggning antingen till din

e-postadress eller telefonnummer:

• Om du redan har ett konto, beställ en engångsinloggning till den kontaktinformation, telefonnummer eller e-postadress, som du angett i ditt Sportkonto.
  • Som användare (motionär) har du inget permanent lösenord i tjänsten. Varje gång du skall logga in beställer du en ny kod till din e-postadress eller telefonnummer.

4.  Du får en 6-siffrig inloggningskod som svarsmeddelande. Koden är giltig i 10 minuter (sms) eller

30 minuter (e-post). Skriv in den mottagna koden i det numeriska fältet på webbsidan.

5.  På det här sättet får du tillgång till tjänsten eller till sidan för att skapa en Sportkonto. Om det är

första gången du loggar in och skapar ett nytt Sportkonto, fyll i alla begärda uppgifter.

Om du har problem med att skapa ett konto, kontakta Suomisports kundtjänst genom att skicka

e-post till suomisport@olympiakomitea.fi .

Bild: Inloggningsidan för Suomisport -> Logga in

Så här loggar du in på Suomisport / skapar ett Sportkonto (i Suomisport-appen)

Ladda ner Suomisport-applikationen från din appbutik:

Förälder / Vårdnadshavare, så här loggar du in på Suomisport (webbläsarversion)

• Börja alltid med att logga in på din egen Sportkonto.
  • Om du ännu inte har ett eget Sportkonto, kommer Suomisport att guida dig för att först skapa ett eget konto, genom att logga in med engångskoden på tjänsten.
  • Om ditt barn ännu inte har ett eget Sportkonto skapar du ett på ditt eget Sportkonto genom att klicka på menyn längst upp till höger och välja alternativet “Lägg till underhållsberättigad” eller när du skall köpa en produkt för ditt barn genom att klicka på “Lägg till ny underhållsberättigad”.

OBS! Om ditt barn redan har en Sportkonto men inte har kopplats till din egen Sportkonto, kontakta

Suomisports kundtjänst eller se här för instruktioner om hur du gör en eventuell

vårdnadshavarkoppling.

• I fortsättningen når du också ditt barns/underhållsberättigades Sportkonto via ditt eget Sportkonto.

Bild: Menyn på ditt Sportkonto och Lägg till underhållsberättigad.