Suomisport meddelar att personbeteckningen är i användning, vad beror det här på?

Ändrad den Tue, 13 Feb 2024 vid 10:14 AM

För att använda Suomisport behöver du alltid ett personligt Sportkonto.
Om du försöker skapa ett konto för dig själv eller för ett minderårigt barn och Suomisport meddelar att personen redan har en Sportkonto eller att det angivna personnumret redan är i bruk, är det troligt att kontot har skapats tidigare.

I Suomisport kan varje person (motionär) endast ha ett Sportkonto. Tjänsten använder personbeteckning och kontaktuppgifter som identifiering, så samma information kan inte vara kopplad till flera Sportkonton.

Kontot kan tidigare ha skapats av föreningen, en annan vårdnadshavare/förälder eller av barnet själv när de använt tjänsten.

Tjänsten kan också varna för att "personbeteckningen används" om personbeteckningen är felaktig skriven. Personbeteckningen måste vara korrekt. Den vanligaste felet är att skriva fel tecken (för dem som är födda på 2000-talet är tecknet "A", för dem som är födda på 1900-talet är det "-").

Hur du skall gå tillväga:

1. Om det gäller ditt eget Sportkonto, kontakta vår kundservice för att reda ut situationen.

2. Om det gäller en underhållsberättigads Sportkonto, be den andra vårdnadshavaren att kontrollera om det finns ett Sportkonto för barnet kopplat till deras konto. Om kontot finns, be dem lägga till dig som andra vårdnadshavare. Du kan också be Suomisports kundservice att skapa en vårdnadshavarkoppling.

OBS. Av säkerhetsskäl måste den andra vårdnadshavaren läggas till av den första vårdnadshavaren eller av vår kundservice. Nedan finns anvisningar för att lägga till den andra vårdnadshavaren.

Anvisningar för att lägga till en andra vårdnadshavare:

1. Logga in på ditt eget Sportkonto och gå till barnets konto.

2. Välj alternativet "Redigera dina uppgifter" och välj "Lägg till vårdnadshavare".

3. Ange den andra vårdnadshavarens efternamn och Sport-ID.

4. Klicka på "Lägg till vårdnadshavare", och barnets Sportkonto kommer genast att visas för den andra vårdnadshavaren.