Ryhmän käyttöoikeuksien lisääminen ja roolit

Muokattu Mon, 22 Jan 2024 klo 02:34 PM

Suomisportin ryhmien ja joukkueiden alla voit antaa erilaisia käyttöoikeuksia ryhmään kuuluville henkilöille. Nämä oikeudet ovat ryhmäkohtaisia eli kaikkien henkilöiden on kuuluttava ryhmään, jotta roolin voi lisätä tai muokata henkilölle.
Tässä artikkelissa kerrotaan miten esimerkiksi valmentajalle, ohjaajalle tai joukkueenjohtajalle lisätään käyttöoikeudet ja mitä käyttöoikeuksilla voi tehdä.

Suomisportissa on ryhmien ja joukkueiden alla kahdenlaisia oikeuksia ja rooleja, jotka on listattu alla.

Ryhmän ylläpitäjä:

• Voi luoda kausimaksuja / seurata maksutilannetta
  • Voi hallinnoida ryhmän tapahtumia sekä tehdä osallistumismerkintöjä *)
  • Voi hallinnoida ryhmän kokoonpanoa
  • Voi kutsua liikkujia ryhmään *)
  • Näkee henkilöiden yhteystiedot *)
  • Voi poistaa henkilöitä ryhmästä
  • Voi muuttaa henkilön roolia tai käyttöoikeuksia
  • Voi lähettää viestiä ryhmälle *)
  • Voi tarvittaessa muokata ryhmän tietoja

*) myös mobiilisovelluksessa

Ryhmän vastuuhenkilö:

• Voi hallinnoida ryhmän tapahtumia sekä tehdä osallistumismerkintöjä *)
  • Näkee henkilöiden yhteystiedot *)
  • Voi kutsua henkilöitä ryhmään
  • Voi lähettää viestiä ryhmälle *)

*) myös mobiilisovelluksessa

Mitä eri roolit ovat:

Tällä hetkellä ryhmissä on valittavana roolit: Liikkuja ja Toimihenkilö.
Roolit eivät vaikuta käyttöoikeuksiin.

Rooleilla voidaan erotella ryhmän liikkujat/pelaajat ryhmän toimihenkilöistä/huoltajista.

Näin lisäät ja muokkaat ryhmään kuuluvien käyttöoikeuksia ja rooleja:

1. Ennen käyttöoikeuksien muokkausta, kutsu valmentaja/ohjaaja ryhmään Kutsu ryhmään -linkillä.
Henkilön tulee ensin liittyä ryhmään liikkujana, jonka jälkeen hänelle voidaan vaihtaa ylläpitäjän tai vastuuhenkilön käyttöoikeudet. Kutsu ryhmään -linkki löytyy ryhmän etusivulta kohdasta Kutsu ryhmään.

2. Kun henkilö on ryhmässä, siirry ryhmän Kokoonpano-välilehdelle.

3. Klikkaa henkilön kohdalta valikko-painiketta ja siirry muokkaamaan käyttöoikeuksia ja roolia (alla kuvia).

Kuva: Valikko-painike Ryhmän kokoonpanon alla.

kuva valikko -painikkeesta

Kuva: Käyttöoikeuden ja roolin lisäämisestä.

kuva käyttöoikeuden ja roolin lisäämisestä

4. Klikkaa Tallenna muutokset.

Jos kaipaat apua koko seuran käyttöoikeuksien hallintaan Suomisportista, lue tämä tukiartikkelimme >