Att lägga till användarrättigheter och olika roller i grupper

Ändrad den Tis, 16 apr. vid 1:09 E.M.

I Suomisport’s grupper och lag kan du tilldela olika användarrättigheter till personer som tillhör gruppen. Rättigheterna är gruppspecifika, vilket innebär att alla personer måste vara medlemmar i gruppen för att rättigheterna ska kunna läggas till eller ändras för personen i fråga.
I den här artikeln beskrivs hur rättigheter läggs till för t.ex. tränare, ledare eller lagledare och vad dessa rättigheter tillåter.

I Suomisport finns det två typer avrättigheter och roller för grupper och lag.

Gruppadministratör:

• Kan skapa säsongsbetalningar och följa upp betalningar
  • Kan hantera gruppens händelser och göra närvaroanteckningar *)
  • Kan hantera gruppens sammansättning
  • Kan bjuda in deltagare till gruppen *)
  • Kan se deltagarnas kontaktuppgifter *)
  • Kan ta bort personer från gruppen
  • Kan ändra en persons roll eller användarrättighet
  • Kan skicka meddelanden till gruppen *)
  • Kan redigera gruppinformationen
  • *) även tillgängligt i mobilappen

Gruppansvarig:

• Kan hantera gruppens händelser och göra närvaroanteckningar *)
  • Kan se deltagarnas kontaktuppgifter *)
  • Kan bjuda in personer till gruppen
  • Kan skicka meddelanden till gruppen *)
  • *) även tillgängligt i mobilappen

Vad de olika rollerna innebär:

För närvarande finns det två roller: “Deltagare” och “Funktionär” att välja mellan i grupperna.

Rollerna påverkar inte rättigheterna.

Rollerna används för att skilja deltagare/spelare från funktionärer/vårdnadshavare i gruppen.

Så här lägger du till och ändrar rättigheter och roller för gruppmedlemmar:

1. Innan du ändrar rättigheterna, bjud in tränaren/ledaren till gruppen genom att använda Bjud in till gruppen-länken.

Personen måste först gå med i gruppen som deltagare, och sedan kan administratörs- eller gruppansvarsrättigheter tilldelas. Bjud in till gruppen-länken finns på gruppsidan under fliken Bjud in till gruppen.

2. När personen är med i gruppen, gå till fliken “Sammansättning”.

3. Till höger om personens namn, klicka på de tre punkterna och välj visa uppgifter. Gå sedan till fliken Användarrättigheter och roller (se bilder nedan).

Välj rätt rättigheter och användarroller med hjälp av radioknapparna.

Bild: Lägger till åtkomsträttigheter och roller

4. Klicka på Spara ändringarna.

Om du behöver hjälp med att hantera hela föreningens användarrättigheter i Suomisport, läs vår supportartikel här >