Voiko seura ostaa tai ilmoittaa seuranhenkilöitä puolesta? ns. nippuostaminen

Muokattu Thu, 21 Dec 2023 klo 11:07 AM

Suomisport kannustaa henkilöitä asioimaan palvelussa itse, mutta liitto- ja seurakäyttäjät voivat ostaa nipussa yhdessä seuran jäsenille tuotteita kuten lisenssejä.

Ohje nippuostamiseen ja puolestasiointiin:

1. Mene osoitteeseen www.suomisport.fi ja kirjaudu organisaatiokäyttäjänä sisään tunnukselasi ja salasanalla.

2. Klikkaa sivun ylälaidasta "Toiminta" -valikosta "Ostamaan".

3. Valitse mitä olet liikkujille hankkimassa. Samaan nippuun voi koota VAIN saman tuotteen (lisenssin ja vakuutuksen liikkujia).

4. Valitse laji.

5. Valitse kaikille nipun liikkujille lisenssi. Yhteen nippuun voit koota liikkujat, joilla on SAMAT valinnat lisenssin ja vakuutuksen suhteen.

6. Valitse kaikille nipun liikkujille vakuutusturva. Tai jätä vakuutus valitsematta. Yhteen nippuun voit koota liikkujat, joilla on SAMAT valinnat lisenssin ja vakuutuksen suhteen.

7. Lisää Suomisportiin rekisteröitynyt liikkuja nippuun.

Voit hakea seuraan aiemmin liitettyjä liikkujia hakukentässä joko nimellä, tunnuksella (@-alkuinen) tai Sportti-ID:llä.
Mikäli liikkujalla ei ole sidosta seuraan, voit hakea Suomisportissa olevista henkilöistä kohdasta ”Hae liikkuja Suomisportista”. Tällöin sinun tulee tietää henkilön Sportti-id ja sukunimi.

Voit myös tuoda nippuun Suomisportissa olevia liikkujia ”Tuo uusia liikkujia Excelistä”-toiminnolla valitsemalla sieltä ”Haluan tuoda liikkujia Sportti-ID:n avulla”. Voit käyttää tuontiin joko valmista tuontipohjaa tai mitä tahansa Exceliä, jossa on ensimmäisinä sarakkeina tuontimallin mukaiset sarakkeet: ”Sportti-ID” ja ”Sukunimi”.

8. Mikäli liikkuja ei ole vielä rekisteröitynyt Suomisportiin, hänet lisätään organisaatiokäyttäjän toimesta. Voit lisätä nipputoiminnon Excel-viennillä ainoastaan henkilötunnuksen omaavia henkilöitä. (Ulkomaalaiset lisätään Luo uusi liikkuja- painikkeen kautta, tuolloin valitaan ensin henkilön kansalaisuus ja sen jälkeen syötetään syntymäaika.) Luo uusi liikkuja nippuun painikkeen kautta tai lataamalla Excel- tuontipohja ”Tuo uusia liikkujia Excelistä” -painikkeen kautta ja lataa tuontipohja ”Lataa Excel-pohja, jonka avulla voit tuoda liikkujat täysillä tiedoilla”. Tuontipohjassa on toisella välilehdellä ohjeita, missä muodossa tiedot syötetään Exceliin

HUOM! Lisättäessä henkilöä pakollisia tietoja ovat:

• Etu- ja sukunimi, henkilötunnus
  • Postiosoite
  • Matkapuhelinnumero ja sähköpostiosoite (mikäli liikkuja on lapsi jolla ei ole omaa puhelinnumeroa tai sähköpostiosoitetta, tarvitaan lapsen aikuisen huoltajan tiedot.)
  • Liikkujan / vanhemman sähköpostiin lähtee ilmoitus henkilön tietojen lisäämisestä palveluun.

9. Kun liikkujat on valittu nippuun lisätään nippu seuran ostoskoriin, josta esim. rahastonhoitaja voi sen käydä maksamassa.

10. Kun nippuun kootut lisenssit on maksettu, maksutiedot näkyvät liikkujan profiilissa.