Betalningen av säsongs-/medlemsavgiften fastnade - Betalningen fastnade i läget “Väntar på bekräftelse”, vad skall jag göra?

Ändrad den Tue, 13 Feb 2024 vid 10:17 AM

När en betalning hamnar i "väntar på bekräftelse"-läget innebär det att betalningen har avbrutits av någon anledning - det här förekommer i onlinebutiker.

• Om du bekräftar betalningen som vanligt kommer betalningen troligtvis att genomföras med fördröjning, vilket innebär att betalningen i "väntar på bekräftelse"-läget försvinner och blir en genomförd betalning senast inom några bankdagar.

• Om betalningen däremot avbröts innan bekräftelsen kan det vara så att betalningen aldrig genomfördes. I det här fallet försvinner eller går betalningen automatiskt tillbaka till “öppen betalning” inom några dagar.

• Att ha en betalning i vänteläge hindrar inte en betalning från att genomföras. Så om du vet att betalningen avbröts innan bekräftelsen kan du försöka genomföra betalningen igen. Kontrollera hur betalningen ser ut på ditt bankkonto. Vanligtvis syns betalningar i "vänteläge" på banken som en kreditreservation, alltså en transaktion som ännu inte debiterats från kontot.