Suomisport ilmoittaa, että henkilötunnus on jo käytössä, mistä tämä johtuu?

Muokattu Fri, 19 Jan 2024 klo 01:12 PM

Tarvitset Suomisportissa asiointiin aina henkilökohtaisen Sporttitilin.

Jos olet luomassa tiliä itsellesi tai huollettavallesi ja Suomisport ilmoittaa, että henkilöllä on jo Sporttitili tai antamasi henkilötunnus on jo käytössä, on todennäköistä tili on luotu aiemmin.

Suomisportissa jokaisella henkilöllä (liikkujalla) voi olla vain yksi Sporttitili.

Palvelu käyttää henkilötunnusta ja yhteystietoja yksilöinnin välineenä, joten samat tiedot eivät voi olla yhditettyä useampaan Sporttitiliin.

Tilin on saattanut luoda aiemmin seura, toinen huoltaja/vanhempi tai lapsi itse asioidessaan palvelussa.

Palvelu saattaa myös herjata, että “henkilötunnus käytössä”, jos henkilötunnus on väärin kirjoitettu.
Henkilötunnus tulee olla täysin oikein. Yleisin virhe on kirjoittaa väärä välimerkki (2000-luvulla syntyneillä välimerkki on ”A”, 1900-luvulla syntyneillä ”-”).

Miten toimin:

1. Jos kyse on omasta Sporttitilistäsi,
ole yhteydessä asiakaspalveluumme tilanteen selvittämiseksi.

2. Jos kyse on huollettavan Sporttitilistä,
pyydä toista huoltajaa tarkistamaan omalta tililtään löytyykö lapselle Sporttitili.
Jos tili löytyy, pyydä häntä lisäämään sinut huoltajaksi.
Voit myös pyytää Suomisportin asiakaspalvelua luomaan huoltajakytköksen.

HUOM. Turvallisuus syistä toisen huoltajan lisääminen on tapahduttava
ensimmäisen huoltajan tai asiakaspalvelumme toimesta.
Alla ohje toisen huoltajan lisäämiseen.

Ohje huoltajakytköksen tekemiseen:

1. Kirjaudu omalle Sporttitilille ja siirtyy lapsen tilille.

2. Valitse kohta Muokkaa tietojasi ja valitse Lisää huoltaja.

Kuva: Valitse lapsen tili ja kohta muokkaa tietojasi ja Lisää huoltaja.

3. Selvitä ja lisää toiselta huoltajalta hänen Sportti-ID-numero ja sukunimi.

Kuva: Kytkökseen tarvitaan aina lisättävän huoltajan Sportti-ID-numero ja sukunimi.

4. Klikkaa lisää Huoltaja, huollettavan Sporttitili tulee näkyville heti toiselle huoltajalle.