Käyttöönotto Vaihe 4 - Viestintä Suomisportin käytöstä

Muokattu Wed, 10 Apr 2024 klo 02:19 PM

Miten liityn seuran jäseneksi

Tämä artikkeliketju (Käyttöönoton vaiheet 1 -4) auttaa seuraanne Suomisportin käyttöönotossa sekä eri toimintojen käytön aloittamisessa.
Artikkelin alaosasta löydätte aina painikkeen seuraavaan tai edelliseen vaiheeseen siirtymiseen.

Tästä artikkelista löytyy apua palvelusta viestimiseen seuran jäsenille ja muille eri toimijoille.
Mitä paremmin käyttöönotosta on viestitty, sitä paremmin käyttöönotto onnistuu!

Suomisportin käyttöönotosta on hyvä viestiä niin seuran vastuuhenkilöille kuin toiminnassa mukana oleville.
Ennen viestintää, seurassa on hyvä sopia yhteiset pelisäännöt Suomisportin käytöstä ja hyödyntämisestä eri toimintojen, henkilöiden ja ryhmien sekä joukkueiden osalta.

Seuran kohderyhmät, joille viestiä Suomisportin käytöstä:

1. Vastuuhenkilöt: työntekijät, johtokunta/hallitus, valmentajat, joukkueenjohtajat

2. Jäsenet ja toiminnassa mukana olevat: vanhemmat, huoltajat, urheilijat, pelaajat,
muut toiminnassa mukanaolevat liikkujat

Mitä viestiä yleisesti Suomisportin käytöstä

Hyvä viestintä on napakkaa ja helposti luettavaa.
Kun seuranne on ryhtymässä Suomisportin käyttöön, viestikää seurassanne
ainakin seuraavista asioista kaikille:

1. Käyttöönotto

• Mikä on Suomisport, miksi seuramme alkaa hyödyntämään palvelua
  • Milloin siirtyminen/käyttöönotot alkaa
  • Mitä toimintoja lähdette käyttämään

2. Mistä saa apua ongelmatilanteissa

Yleisen seuraviestinnän tueksi:
Lataa Tervetuloa Suomisportiin valmis PDF koko seuralle >

Lataa tästä muokattavat malliviestipohjat >

Lataa tästä Suomisport-logo seuran nettisivuille >

Mitä viestiä seuran vastuuhenkilöille

Viesti ohjaajille ja valmentajille, että luovat oman Sportitilinsä, jos sitä ei vielä ole.

Pyydä heitä tutustumaan perusohjeisiimme ohjaajan/ valmentajan toiminnoista Ryhmät-työkalussa >

Lataa valmentajien ja ohjaajien opas esimerkiksi koulutusta varten >

Mitä viestiä seuran jäsenille ja muille toiminnassa mukana oleville:

Seuran jäsenille ja toiminnassa mukanaoleville kannatta viestiä niistä toiminnoista, joita seurassanne otatte käyttöön

Jäsenhallinta

Toimintaohjeet miten jäseneksi haetaan, hyväksytään ja milloin jäsenmaksu tulee maksettavaksi.

• Hae jäsenyyttä ja luo Sporttitili - miten jäseneksi haetaan, mistä jäsenluokkien liittymislinkit löytyy ja/tai milloin löytyy
  • Jäseneksi hyväksyminen - seura hyväksyy tai hylkää liittymispyynnöt, milloin hyväksyminen tapahtuu, onko esim. joku tietty päivämäärä
  • Jäsenmaksun maksaminen - miten maksetaan ja milloin maksettavissa. esim tulee maksettavaksi Sporttitiliin kun hyväksytty jäseneksi tiettymä päivänä
  • Lataa Suomisport sovellus - Suomisportin sovellus löytyy App Storesta ja Play-kaupasta

Ryhmät ja joukkueet

Toimintaohjeet miten ryhmään liitytään ja milloin kausimaksut tulevat maksettaviksi.

• Liity ryhmään ja luo Sporttitili - miten ryhmään liitytään ja miten se tapahtuu (ryhmän liittymislinkki tai ilmoittautumisivun linkki tai seuran koko tarjonnan sivu Sporttihausta)
  • Ryhmän maksun maksaminen - maksetaanko jo ilmoittautumissivulla vai osoittaako seura maksun sporttitilille pvm
  • Lataa Suomisport sovellus - Suomisportin sovellus löytyy App Storesta ja Play-kaupasta
  • Harjoituksiin ilmoittautuminen ja viestit - Suomisportin sovelluksesta helppo tehdä ilmoittautumisia, maksaa kausimaksuja ja vastaanottaa ryhmän viestejä

<-- Palaa VAIHEESEEN 3