Ibruktagning steg 4 - Kommunikation kring ibruktagningen av Suomisport

Ändrad den Fri, 10 May 2024 vid 01:05 PM

Den här artikelserien (ibruktagning steg 1-4) hjälper er förening med att ta i bruk tjänsten samt att komma igång med de olika funktionerna.
Längst ner på artikeln hittar du en länk för att gå till nästa eller föregående steg.
I den här artikeln hittar du information om hur ni kan kommunicera kring ibruktagningen av Suomisport till era medlemmar och andra intressenter. Ju bättre kommunikationen om implementeringen, desto bättre lyckas den!

Det är bra att kommunicera om användningen av Suomisport både med föreningens ansvarspersoner och de som är involverade i verksamheten.

Innan ni börjar kommunicera är det bra att enas om gemensamma spelregler för användning av Suomisport och vilka delar som kommer att användas för olika personer, grupper samt lag.

Målgrupper för kommunikation om användningen av Suomisport:

1. Ansvarspersoner: Anställda, styrelse, tränare, lagledare
  2. Medlemmar och involverade i verksamheten: Föräldrar, vårdnadshavare, idrottare, spelare, övriga deltagare i verksamheten

Generell kommunikation om användningen av Suomisport

Bra kommunikation är kort, koncis och lättläst. När er förening börjar använda Suomisport, tänk på att kommunicera åtminstone följande till alla berörda parter:

1. Implementering

•    Vad är Suomisport och varför börjar vår förening använda tjänsten?
  •    När börjar övergången/ibruktagningen?
  •    Vilka funktioner kommer ni att använda?

2. Var man kan få hjälp vid problem

•    Vem är föreningens kontaktperson för Suomisport?
  •    Suomisports kundtjänst hjälper vid problem: suomisport@olympiakomitea.fi

För att stödja allmän föreningskommunikation:

Ladda ner Suomisport-logotypen för föreningens hemsida här.

Ladda ner de redigerbara meddelandemallarna här >

Kommunikation till föreningens ansvarspersoner

Kommunicera med ledare och tränare att de ska skapa ett eget Sportkonto om de inte redan har ett.

Be dem att bekanta sig med våra grundläggande anvisningar för ledar-/tränaråtgärder i gruppverktyget.

Kommunikation till föreningens medlemmar och andra berörda:

Kommunicera med föreningens medlemmar och andra berörda om de funktioner som ni kommer att använda inom föreningen.

Medlemshantering:

Instruktioner om hur man ansöker om medlemskap, godkänns och när medlemsavgiften ska betalas.

• Ansök om medlemskap och skapa ett sportkonto: Hur man ansöker om medlemskap, var man hittar länkar för att ansluta sig till medlemsklasser och/eller när det är tillgängligt.
  • Godkännande av medlemskap: Föreningen godkänner eller avvisar ansökningar om medlemsbegäran, när godkännandet sker, finns det till exempel ett specifikt datum.
  • Betalning av medlemsavgift: Hur man betalar och när avgiften skall betalas. Exempelvis är betalningen tillgänglig på sportkontot när man är godkänd som medlem på en viss dag.
  • Ladda ner Suomisport-appen: Suomisport-appen finns på App Store och Google Play Store.
  • Delbara anvisningar:

Grupper och lag:

Instruktioner om hur man går med i en grupp och när säsongsavgifterna ska betalas.

• Gå med i en grupp och skapa ett sportkonto: Hur man går med i en grupp och hur det går till (länk till anmälningssidan för gruppen eller föreningens sida med hela utbudet från Sportsökning)
  • Betalning av gruppens avgifter: Betalas avgiften redan i anmälningsskedet eller riktar föreningen avgiften till gruppmedlemmarna på en specifik dag (i ett senare skede)
  • Ladda ner Suomisport-appen: Suomisport-appen finns på App Store och Google Play Store.
  • Anmälning till träningar och meddelanden: Enkelt att anmäla sig till träningar, betala säsongsavgifter och ta emot meddelanden från gruppen via Suomisport-appen.
  • Delbara instruktioner, skriftliga och video:

<-- Gå tillbaka till STEG 3