Kuinka hallinnoin seurakäyttäjien käyttöoikeuksia Suomisportissa?

Muokattu Thu, 11 Jan 2024 klo 02:54 PM

Suomisportissa jokainen seura on vastuussa seuran organisaatiokäyttöoikeuksista.
Seuran käyttöoikeuksien ylläpidosta vastaavat seuran pääkäyttäjä ja / tai jaoston pääkäyttäjä.

Suosittelemme, että seuralla/jaostolla on aina vähintään kaksi pääkäyttäjää.

Suomisportissa pääkäyttäjät pääsevät hallinnoimaan seuran asioita kuten jäsenyyksiä, maksuja ja ryhmien tietoja.

Suomisportissa seuralla on eriteltynä kaksi tasoa: seurataso eli hallinto sekä jaostotaso eli toiminta
HUOM. yksilajiseurassa tasot ovat nimetty hallinnon ja toiminnan tasoiksi!

• Seuran pääkäyttäjä voi hallinnoida käyttöoikeuksia seuratasolla sekä kaikissa seuran jaostoissa.
  • Jaoston pääkäyttäjä voi hallinnoida vain oman jaostonsa käyttöoikeuksia.

Jos sama henkilö hoitaa sekä koko seuran, että jaostojen asioita, tulee hänelle antaa aina oikeudet kaikkiin aktiivisiin jaostoihin ja pääseuraan.

Vain seuran ja / tai jaoston pääkäyttäjä voi kutsua ja poistaa uusia seurakäyttäjiä ja antaa henkilöille tarvittavia käyttöoikeuksia.

Seuran/jaoston pääkäyttäjän tärkein tehtävä on käyttöoikeuksien ylläpito:

• Pääkäyttäjä KUTSUU uudet seurakäyttäjät.
  • Pääkäyttäjä HUOLEHTII, että jokaisella seuran vastuuhenkilöllä on tehtävään sopivat käyttöoikeudet.
  • Pääkäyttäjä MUOKKAA tarvittaessa käyttöoikeuksia ja tehtävänimikkeitä.

Katso tästä video-ohjeet käyttöoikeuksien ylläpidosta:

Näin ylläpidät seuran käyttöoikeuksia:

1. Kirjaudu sisään Suomisportiin organisaatiokäyttäjä,
sinun tulee olla pääkäyttäjä seurassasi/jaostossasi

2. Mene seuran etusivulle kohtaan Katso kaikki seurakäyttäjät.

3. Valitse haluatko muokata seuran vaiko jaostojen käyttöoikeuksia.

4. Kutsu uusi käyttäjä painamalla Lisää käyttäjä.
Kutsuaksesi tarvitsen henkilön sukunimen sekä Sportti-ID:n.
Sportti-ID muodostuu henkilön rekisteröitymisen yhteydessä ja löytyy
henkilön omalta Sporttitililtä ja Suomisport-sovelluksesta.

5. Valitse kutsuttavalle sopivat käyttöoikeudet ja valitse henkilölle vähintään
yksi tehtävänimike ja klikkaa Lisää käyttäjä.

6. Kutsutulle henkilölle lähtee kutsu käyttöoikeuksien hyväksymisestä sähköpostiin.
Henkilö hyväksyy/hylkää annetut käyttöoikeudet klikkaamalla sähköpostiinsa
saamaa viestiä tai seuraavan Suomisport-sisäänkirjautumisensa yhteydessä.

7. Poistaaksesi käyttöoikeuksia paina Poista käyttäjä.
Poista käyttöoikeudet haluamaltasi henkilöltä klikkaamalla ruksia.