Malli ryhmien/joukkueiden kuukausittaiseen kausimaksujen luontiin

Muokattu Mon, 22 Jan 2024 klo 05:13 PM

Tässä artikkelissa kerromme mikä on paras tapa kerätä kuukausittaisia seuran kausimaksuja ryhmiin ja joukkueisiin kuuluvilta henkilöiltä.

Tätä mallia seuraamalla seuran on helppo kerätä kuukausi maksuihin perustuvia toiminta- ja kausimaksuja.

Malli perustuu siihen, että kausimaksu pilkotaan kuukausittaisiin maksuluokkiin, joissa maksun osoitus määritetään aina henkilövalintaiseksi.

Jokaisessa maksuluokassa on vain yksi maksuerä, jotta maksun osoittaminen ja mahdolliset muokkaukset henkilötasolla on helmpompi tehdä kesken kauden.

Näin luot kuukausimaksut maksuluokkina:

1. Siirry haluamaasi ryhmään tai avaa seuran etusivulta Maksut -koontisivu.

2. Siirry ryhmän Maksut-välilehdelle ja klikkaa Uusi kausimaksu -painikkeesta.

3. Vaihda maksun osoitus Valitut henkilöt -tilaan ja nimeä ensimmäinen maksuluokka esimerkiksi
"Tammikuun maksu", jos maksukausi alkaa tammikuussa.

Kuva: Maksuluokan luonti alkaa ryhmän omalta Maksut-sivulta kohdassa Uusi kausimaksu.

4. Valitse henkilöt kyseiseen maksuluokkaan. Voit myös tehdä tämän myöhemmin, jos ryhmässä ei ole vielä ilmoittautuneita.

Kuva: Maksun osoittaminen on oltava Valitut henkilöt -tilassa.

Kuva Valitse henkilöt -painikkeesta

5. Luo maksuun vain kyseista kuuta koskeva yksi maksuerä ja aseta eräpäivä esimerkiksi kyseisen kuun viimeiselle päivälle.

6. Tämän jälkeen, luo uusi maksuluokka kohdassa Lisää maksuluokka ja toista yllä olevat kohdat.
Luo maksuluokkia niin monta kuin tarvitset.

Kuva: Kuukausimaksun luonti vain yhtenä maksueränä. Korostettuna Lisää maksuluokka -painike.

Kuva maksuerän luonnista. Korostettuna Lisää maksuluokka -painike

Näin osoitat luodut maksut eri henkilöille tai poistat maksuja

1. Klikkaa Ryhmän Maksut-välilehdeltä kolmeen pisteen painikkeesta Muokkaa.

Kuva: Maksun muokkaus -painikke kolmen pisteen alla.
 Kuva maksun muokkaamiseen siirtymisestä

2. Valitse haluamasi Maksuluokka painamalla Avaa ja klikkaa Valitse henkilöt -painiketta.

Kuva: Valitse henkilöt -painikkeesta pääset osoittamaan tai poistamaan maksuja eri henkilöiltä.

Kuva Valitse henkilöt -painikkeesta

3. Avautuvasta taulukosta klikkaa nimen ja maksuluokan kohdalle ruksi, jos haluat osoittaa henkilölle maksun.
Jätä henkilön kohdalta ruutu tyhjäksi, jos et halua osoittaa hänelle maksua.
HUOM. Voit muokata maksun osoitusta myös tämän jälkeen.

Kuva: Valitse henkilöt kenelle maksu osoitetaan ja kenelle ei. Muista tallentaa valinnat.

Kuva maksun osoituksesta/ henkilöiden valitsemisesta. Korostettuna Tallenna -painike

4. Tallenna valinnat taulukon lopussa.

5. Lopuksi muista vielä Julkaise maksu!

HUOM. maksun julkaisun jälkeen osoitettujen maksujen merkiksi henkilöt tai heidän huoltajansa saavat ilmoituksen uudesta kausimaksusta. Ilmoitus tulee Suomisport-mobiilisovelluksesta.

Maksun muokkaaminen kesken kauden

Kuukausittaisiin maksuluokkiin pilkottua kausimaksua on helppo muokata jälkeenpäin.

1.  Klikkaa maksun kolmen pisteen valikko -painiketta ja paina Muokkaa.

Kuva: Maksun muokkaus -painikke kolmen pisteen alla.

Kuva maksun muokkaamiseen siirtymisestä

2. Klikkaa minkä tahansa maksuluokan maksun osoituksesta Muokkaa-painiketta.

3. Tee tarvittavat muutokset maksun osoituksessa ja tallenna.

HUOM. Lopuksi tallenna vielä kausimaksu selaamalla maksun muokkaussivu alas, jotta muutokset tulevat voimaan!

Kuva: Maksun osoittamisen Muokkaa -painike, josta pääset valitsemaan henkilöitä.

Kuva: Maksun osoitus ja henkilöiden valitseminen. Korostettuna Tallenna -painike

Kuva maksun osoituksesta/ henkilöiden valitsemisesta. Korostettuna Tallenna -painike

Kuva: Kausimaksun tallennus sivun alareunassa. Muista tallentaa muutokset, jotta ne astuvat voimaan.

Kuva muutosten tallennuksesta