Kausimaksun poisto ja muokkaus

Muokattu Wed, 07 Feb 2024 klo 04:57 PM

Tässä artikkelissa löydät tietoja miten kausimaksu poistetaan tai muokataan yksittäisiltä henkilöiltä kesken kauden.

Suomisportissa voit muokata seuran kausimaksua aina halumasi kausimaksun alla. Maksun poisto hoituu niin, että jätät maksun osoittamatta halutulle henkilölle. Erisuuruisen maksun voit muokata räätälöimällä maksulle eri suuruisia maksuluokkia.

Henkilö ei maksa kausimaksua ryhmässä lainkaan (osoitetun maksun poisto)

1. Siirry haluttuun kausimaksuun joko Toiminnan työkalujen Ryhmistä tai Hallinnon työkalujen Maksut-osiosta.

2. Klikkaa kausimaksun kohdalla kolmen pisteen kohdalta Muokkaa.

Kuva: Muokkaa -painikke kausimaksujen alla. Kuva Muokkaa -painikkeesta

3. Vaihda maksun osoitus tilaan Valitut henkilöt.

HUOM. kun maksun osoitus on Valitut henkilöt -tilassa, maksua ei osoiteta enää automaattisesti kenellekkään ryhmässä.

Kuva: Maksun osoitutus ja valitut henkilöt -tila.

Kuva maksun osoituksesta.

4. Jätä ”raksittamatta” ne, jotka eivät maksa kyseisen maksuluokan maksua tai joilta haluat maksun poistaa.

5. "Raksita" maksuun myös ne henkilöt, jotka ovat jo maksaneet maksun aiemmin.

Maksu ei mene heille uudestaan maksettavaksi. Raksittamalla heidät, henkilöt näkyvät maksutilanteen seurannassa oikein!

6. Tallenna henkilöiden muutokset.

7. Muista vielä tallentaa Maksu-sivu, jotta muutokset tulevat voimaan henkilöille.

Kuva: Henkilöiden valinta maksujen osoituksessa.

Kuva henkilöiden valinnasta/maksun osoituksesta

Erihintainen maksu kuin muilla ryhmässä

1. Luo haluttuun kausimaksuun toinen maksuluokka klikkamalla kolmen pisteen luota Muokkaa ja Lisää maksuluokka.

2. Määritä uudelle maksuluokalle oma hinta ja haluamasi eräpäivä.

3. Valitse maksuluokkaan henkilöt manuaalisesti kuten yllä olevassa maksun poisto esimerkissä.

Kuva: Maksun osoitus ja henkilöiden valinta eri maksuluokkien välillä.

Kuva maksun osoituksesta /henkilöiden valinnasta

4. Tallenna muutokset ja julkaise maksu.