Hur köper jag en licens/spelpass eller försäkring till mitt barn?

Ändrad den Tue, 13 Feb 2024 vid 03:22 PM

I Suomisport hanteras och säljs licenser, spelpass och försäkringar för över 150 olika grenar. Att skaffa licenser genom tjänsten är enkelt - du behöver bara ett eget Sportkonto!
Uppdaterade uppgifter om gällande licenser och spelkort finns alltid i realtid på ditt eget Sportkonto och i Suomisport-applikationen!
För frågor om licenser, inklusive pris, giltighetstid eller avbokning, kontakta först ditt egen grenförbund. Licenser och spelpass är produkter som administreras av idrottsförbunden.

Kontrollera först om du redan har ett Sportkonto

Innan du köper en licens/spelpass eller försäkring, kontrollera om du eller ditt barn redan har ett

Sportkonto. Du kan kontrollera ditt barns Sportkonto från ditt eget Sportkonto genom att logga in

på Suomisport.

Du kan vid behov lägga till ditt barns Sportkonto under menyn och rubriken "Lägg till

underhållsberättigad".

OBS! Om en annan vårdnadshavare redan ha lagt till ditt barn på sitt eget Sportkonto, kan ni

koppla ihop kontona så att båda vårdnadshavarna kan se informationen om barnet. Kopplingen

görs av säkerhetsskäl alltid av den vårdnadshavare som först gjort kopplingen och skapat barnets

konto eller av Suomisport-kundtjänsten.

Se våra instruktioner för att lägga till en andra vårdnadshavare >

Så här köper du en licens, spelpass eller försäkring

Om du redan har ett Sportkonto:

1. Logga in med engångsinloggningen på www.suomisport.fi eller i Suomisport-applikationen på

din telefon. Välj "Licenser” eller “Försäkringar".

2. För att köpa en licens, välj till vem du köper licensen. Sedan söker du den gren som du önskar

köpa licens/spelpass i. Nästa steg är att välja din egen förening från listan. Komplettera köpet med

eventuell försäkring och betala med den önskade betalningsmetoden. Efter genomförd betalning

kan du se köpinformationen på ditt eget Sportkonto.

Jag har INTE ett Sportkonto ännu:

1. Gå till www.suomisport.fi och välj "Logga in". Beställ en engångsinloggning och skapa ett

Sportkonto för dig själv genom att fylla i formuläret. Du kan göra samma sak genom att ladda ner

Suomisport-applikationen till din telefon från din appbutik. Om du köper en licens för ditt barn,

skapa också ett Sportkonto för ditt barn genom att följa Suomisports anvisningar.

2. Efter att du har skapat kontot, välj att köpa en licens, välj till vem du köper licensen och den

önskade grenen. Nästa steg är att välja din egen förening från listan. Komplettera köpet med

eventuell försäkring och betala med den önskade betalningsmetoden. Efter genomförd betalning

kan du se köpinformationen på ditt eget Sportkonto.

Jag vet inte om jag har ett Sportkonto, eller jag har problem med att köpa en licens?

Om du inte vet om du har ett Sportkonto eller om Suomisport meddelar att kontot är låst, kontakta

vår kundtjänst på suomisport@olympiakomitea.fi.