Att sköta ärenden för någon annan i Suomisport

Ändrad den Thu, 09 Jun 2022 vid 03:46 PM

Det finns några olika kanaler/situationer i tjänsten där det är möjligt att sköta ärenden för någon annan. Personen vars ärenden man sköter behöver ett eget Sportkonto i tjänsten.

Vårdnadshavaranknytning

Det är möjligt att göra vårdnadshavaranknytning mellan olika Sportkonton. En vårdnadshavare/förälder kan under ”sitt konto” lägga till konton för barn / för barn som står under hens vårdnad. Genom vårdnadshavaranknytningen kan vårdnadshavaren sköta ärenden i tjänsten för barn som står under hens vårdnad.

Det kan göras flera vårdnadshavaranknytningar. Det vill säga att samma barn kan vara anknutet till flera vårdnadshavares konto.

Obs! Av säkerhetsskäl kan den andra vårdnadshavaranknytningen göras antingen av den som skapat den första vårdnadshavaranknytningen från barnets konto eller via Suomisports kundtjänst.

Köp av licens/försäkring/anmälning till evenemang av föreningsanvändare

Föreningsanvändare med användarrättigheter för paketköp kan köpa licenser eller anmäla flera personer på en gång till evenemang.

När en föreningsanvändare gör inköpet/anmälningen försäkrar hen att hen har rätt att göra paketköp av produkter till personerna.