Köp licens åt någon annan, så kallad paketköp (licenser/spelpass)

Ändrad den Thu, 11 Apr 2024 vid 10:57 AM

Så här köper du licenser för föreningens medlemmar:

1.Gå till webbadressen www.suomisport.fi och logga in som organisationsanvändare.

2. Navigera till föreningens startsida från menyn i det övre högra hörnet.

3. Klicka på "Inköp till motionärer" under funktionsverktyg.

Bild: på knappen "Inköp till motionärer".

4. I en föreningar men en idrottsgren väljer du sedan “Gör inköp”

eller i föreningar med flera sektioner väljer du den idrottssektion vars medlemmar du köper för och sedan "Gör inköp".

5. Välj vad du ska köpa för deltagarna. Endast samma licens och försäkringsalternativ kan köpas i ett köp!

6. Välj idrottsgren.

7. Välj licensen för alla deltagare i gruppen. Du kan samla deltagare med SAMMA val för licens och försäkring i en grupp.

8. Välj försäkringsskydd för alla deltagare i gruppen eller lämna valet tomt. Du kan samla deltagare med SAMMA val för licens och försäkring i en grupp.

9. Lägg till en registrerad användare i Suomisport till gruppen.

• Du kan söka efter tidigare kopplade avnändare till föreningen i sökfältet antingen med namn, användarnamn (börjar med @) eller Sport-ID.
  • Om deltagaren inte är kopplad till föreningen:
    • Du kan söka efter personer i Suomisport under "Sök deltagare i Suomisport". Då måste du veta personens Sport-ID och efternamn.
    • Du kan också importera deltagare från Suomisport till gruppen med funktionen "Importera nya deltagare från Excel" genom att välja "Jag vill importera deltagare med hjälp av Sport-ID".
    • Du kan använda en färdig importmall eller en Excel-fil där de första kolumnerna är de kolumner som krävs enligt importmodellen: "Sport-ID" och "Efternamn".

• OBS! När du lägger till en person är följande uppgifter obligatoriska:
    • För- och efternamn, personbeteckning (om det inte finns en finsk personbeteckning, behövs födelsedatum och nationalitet).
    • Mobilnummer eller e-postadress (om deltagaren är ett barn utan eget mobilnummer eller e-postadress, behövs vårdnadshavarens uppgifter).
    • E-postmeddelande skickas till deltagarens/förälderns e-postadress för att meddela att personuppgifterna har lagts till i tjänsten.
    • Adressuppgifter.

10. När personerna har lagts till i gruppen, lägg till gruppen i föreningens varukorg, där exempelvis kassören kan betala köpet. När licenserna har betalats, visas betalningsinformationen omedelbart i personernas profil.

11. Alla produkter köpta med "föreningens uppgifter" och deras kvitton finns tillgängliga efter köp under "Beställningar" i tjänsten.