Miten uusia käyttäjiä lisätään tai vanhoja poistetaan Tähtiseura-verkkopalvelusta?

Muokattu Thu, 11 Apr 2024 klo 01:42 PM

Suomisportin Tähtiseura-verkkopalvelun käyttäminen edellyttää, että kaikilla palvelua käyttävillä henkilöillä on käyttöoikeudet verkkopalveluun. Seuran käyttöoikeuksien ylläpidosta vastaavat seuran Suomisport pääkäyttäjä ja / tai jaoston pääkäyttäjä. Tässä ohjeessa kerrotaan kuinka Tähtiseurakäyttäjä -oikeudet asetetaan.

Pääkäyttäjä lisää käyttöoikeudet Tähtiseura-kehittämistyöstä vastaaville henkilöille

• Henkilöille lisättävän käyttöoikeuden nimi: Tähtiseurakäyttäjä-oikeus
  • Käyttöoikeuden lisääminen edellyttää, että kaikilla käyttäjillä on oma Sporttitili Suomisportissa. Pääkäyttäjä tarvitsee jokaiselta käyttäjältä Sportti-ID -tunnuksen ja henkilön sukunimen. Sportti-ID muodostuu rekisteröitymisen yhteydessä ja löytyy henkilön omalta Sporttitililtä ja Suomisport-sovelluksesta.
    • Tutustu tarvittaessa tästä linkistä yleiseen Suomisportin käyttöoikeusien hallinnoimisen ohjeeseen.

1. Pääkäyttäjä avaa seuran etusivun Suomisportissa ja klikkaa Katso kaikki seurakäyttäjät -linkkiä.

Kuva: Seuran etusivu Suomisportissa. "Katso kaikki seurakäyttäjät"-linkki.

Kuva: Seuran etusivu Suomisportissa. "Katso kaikki seurakäyttäjät"-linkki.

Jos kyseessä on yksilajiseura, valitse Toiminta-välilehti ja paina "Lisää käyttäjä"-painiketta.

Kuva: Yksilajisen seuran organisaatiokäyttäjät-näkymä Suomisportissa.

Kuva: Yksilajisen seuran organisaatiokäyttäjät-näkymä Suomisportissa.

Jos kysessä on monilajiseura, valitse Jaostot-välilehti  ja oikean jaoston kohdalta ”Käyttäjät> "

Kuva: Monilajiseuran organisaatiokäyttäjät- jaostonäkymä Suomisportissa.

Kuva: Monilajiseuran organisaatiokäyttäjät- jaostonäkymä Suomisportissa.

Kuva: Monilajiseuran organisaatiokäyttäjät- jaostonäkymä Suomisportissa.

2. Pääkäyttäjä klikkaa Lisää käyttäjä- painiketta:

• Lisää henkilön sukunimi ja Sportti-ID numero
  • Ruksaa ”Tähtiseurakäyttäjä”
  • Paina lopuksi "Lisää käyttäjä"-painiketta.

Kuva: Kutsu käyttäjä organisaatioon -näkymä Suomisportissa.

Kuva: Kutsu käyttäjä organisaatioon -näkymä Suomisportissa.

3. Käyttäjän lisäämisen jälkeen uusi käyttäjä saa kutsun Tähtiseurakäyttäjäksi ja hänen tulee hyväksyä käyttöoikeudet sähköpostiin saapuvan viestin kautta tai kirjautumalla Suomisport-palveluun osoitteessa https://info.suomisport.fi/. Jatkossa hän pääsee palveluun kirjautumalla sisään käyttäen sähköpostiosoitetta ja salasanaa.

4. Poistaaksesi käyttöoikeuksia paina Poista käyttäjä. Poista käyttöoikeudet haluamaltasi henkilöltä klikkaamalla ruksia.

Huom! Mikäli pääkäyttäjä itse käyttää aktiivisesti Tähtiseura-verkkopalvelua ja haluaa saada palvelusta tulevia automaattisia viestejä (lähestyvien auditointien muistutukset yms), tulee pääkäyttäjän laittaa myös itselleen ”Tähtiseurakäyttäjä”-oikeus.

Tutustu tästä linkistä myös yleiseen Suomisportin käyttöoikeusien hallinnoimisen ohjeeseen.

Jos seuranne pääkäyttäjä on jäänyt toiminnasta pois, eikä uutta pääkäyttäjää ole asetettu tilalle, ota yhteys asiakaspalveluumme