Jäseneksi kutsuminen ja hyväksyminen

Muokattu Thu, 11 Apr 2024 klo 10:19 AM

Tässä artikkelissa kerrotaan miten kutsut seuran jäsenet jäsenluokkiin ja käsittelee jäsenten liittymispyyntöjä.

Suomisportissa toteutuu yhdistyslainmukainen yhdistyksen jäsenhallinta jäseneksi hakemisesta ja hyväksymisestä eroamiseen. Jäsenyyttä haetaan aina seuran sääntöjenmukaiseen jäsenluokkaan, joten luothan seuran jäsenluokat palveluun ensin.

Tässä ohjeet jäsenluokkien luontiin >

Jäseneksi kutsuminen

• Jokaisella jäsenluokalla on oma jäsenseksi liittymislinkki, josta klikkaamalla haetaan seuran jäsenyyttä.
    Liittymislinkin löydät klikkaamalla seuran etusivulta kohdasta Jäsenyydet ja Jäsenluokat.

• Klikkaa jäsenluokan nimeä ja pääset Jäsenluokan omalle etusivulle.
    Kohdasta Kutsu jäseniä löydät kyseisen jäsenluokan liittymislinkin.

• Jaathan liittymislinkin seuran nettisivuille, sosiaalisen median kanaviin sekä uutiskirjeisiin, jotta jäsenet löytävät sen helposti.

Tästä artikkelista löydätte tarkemmat ohjeet - Mitä seuran tulisi viestiä jäsenille palveluun siirtymisestä

HUOM. Henkilön voimassa olevat jäsenyydet löytyvät aina ajan tasalla hänen omalta Sporttitililtään. Jokaisen jäsenen on itse haettava seuran jäsenyyttä. Seurakäyttäjä ei voi lisätä henkilöitä jäseniksi, eikä järjestelmään voi tuoda vanhaa jäsenrekisteriä. Tämä on jäsenen etu.

Kuva: Jäsenluokan etusivusta ja Kutsu jäseniä -painikkeestaKuva Jäsenluokan etusivusta ja Kutsu jäseniä -painikkeesta

Jäseneksi hyväksyminen

• Jäsenten liittymispyynnöt tulee käsitellä palvelussa jäsenluokkakohtaisesti.

• Seura saa sähköpostiviestin emo/pääseuralle lisäämäänsä sähköpostiosoitteeseen kello 12.00, jos edeltävän vuorokauden aikana seura on saanut uusia liittymispyyntöjä.

• Näette uudet jäsenten liittymispyynnöt seuran etusivulta seuran tehtävälistalta tai jäsenluokat sivulta.

• Voit käsittelyssä joko hyväksyä tai hylätä jäsenen liittymispyynnön.
    • Liittymispyynnön hyväksymisestä tai hylkäämisestä lähtee henkilölle automaatti-ilmoitus sekä Suomisportin mobiilisovelluksesta että sähköpostiin. Viesti menee myös huoltajalle, jos jäsen on lapsi.
  • Hyväksymisen jälkeen jäsenelle muodostuu heti oma jäsenkortti Sporttitililleen.
    Parhainten jäsenkortti löytyy Suomisport-sovelluksesta.

• Hyväksytyille jäsenille voi asettaa jäsenmaksuja vuosittain.

Kuva: Odottavia jäsenpyyntöjä seuran tehtävälistalla Suomisportissa.
​Kuva odottavista jäsenpyynnöistä seuran tehtävälistalla

Kuva: Hyväksytyn liittymispyynnön sähköpostiviesti.

Hyväksytyn liittymispyynnön sähköpostiviesti