Hur skickar man medlemsinbjudan till föreningen? Hur godkänns medlemmar?

Ändrad den Wed, 28 Feb 2024 vid 12:49 PM

I den här artikeln beskrivs hur du bjuder in medlemmar till din förenings medlemsklasser och hanterar medlemsansökningar.

I Suomisport följer ansökan om medlemskap och inträdet som medlem i en förening föreningslagen. En medlem måste ansöka om medlemskap via den inbjudningslänk som ges av föreningen.

Man ansöker om medlemskap till en specifik medlemsklass, så skapa först föreningens medlemsklasser.

Här är instruktioner för att skapa medlemsklasser >>

Bjud in medlemmar

• Varje medlemsklass har en egen länk via vilken man ansöker om medlemskap i föreningen. Inbjudningslänken finns på föreningens startsida under Medlemskap och därefter Medlemsklasser. Klicka på namnet på medlemsklassen för att komma till dess sida och sedan på “Bjud in medlemmar” för att få inbjudningslänken.

• Dela inbjudningslänkarna på föreningens webbplats, sociala medier och nyhetsbrev.

OBS! En persons aktiva medlemskap finns alltid på deras eget Sportkonto. Varje medlem måste själv ansöka om medlemskap i föreningen. Föreningsanvändaren kan inte lägga till personer som medlemmar, och det går inte att importera gamla medlemsregister till systemet. Detta är till fördel för medlemmen.

Bild: Från medlemsklassens startsida och knappen för att kalla medlemmar.

Från medlemsklassens startsida och knappen för att kalla medlemmar.

Godkänn medlemmar

• Medlemsansökningar i Suomisport hanteras enskilt för varje medlemsklass.

• Du hittar nya medlemsansökningar på föreningens startsida i uppgiftslistan eller på sidan för medlemsklasser.

• Du kan antingen godkänna eller avslå en medlemsansökan.

• Meddelande om godkännande eller avslag på ansökan skickas automatiskt till personen via Suomisports mobilapplikation samt till e-posten. Meddelandet går också till vårdnadshavaren

• Efter godkännande får medlemmen omedelbart sitt eget medlemskort synligt på sitt Sportkonto.

• Det bästa sättet att visa medlemskortet är genom Suomisport-appen.

• För godkända medlemmar kan du skapa medlemsavgifter.

Bild: Från väntande medlemsanslutningsbegäran på föreningens uppgiftslista.

Från väntande medlemsanslutningsbegäran på föreningens uppgiftslista.