Hur tar Suomisport hand om dataskydd och -säkerhet?

Ändrad den Tue, 27 Feb 2024 vid 01:14 PM

Dina personuppgifter är säkra i Suomisport, på ditt eget Sportkonto som hanteras av dig själv.

I Suomisport sker hanteringen av personuppgifter av de användare som har tilldelats behörighet att använda systemet. Varje användare som har tilldelats behörighet har förbundit sig att följa användarvillkoren och integritetspolicyn för Suomisport.

Personsignum används endast som ett identifieringsverktyg vid första registreringen. Insamlingen av personsignum för identifiering är nödvändig och helt enligt lag. Personbeteckningen är endast tillgänglig för huvudanvändaren av systemet vid behov för att korrigera felaktiga situationer.

Läs mer om Suomisports dataskyddsbeskrivning för behandling av personuppgifter .

Säkerhetsföretaget WithSecure experter utvärderade Suomisports datasäkerhet i januari 2024 på uppdrag av Olympiska kommittén. I den noggranna utvärderingen och de relaterade testerna upptäcktes inga kritiska säkerhetsrisker eller sårbarheter som krävde omedelbara åtgärder. Den testade säkerhetsnivån var OWASP ASVS nivå 3. Suomisports tekniska datasäkerhet är pålitlig. Säkerhetstester utförs regelbundet.