Borttagning och redigering av medlemsavgifter

Ändrad den Tis, 20 aug. vid 10:40 F.M.

I Suomisport riktas en medlemsavgift alltid till personer som tillhör den specifik medlemsklass i föreningen.
En medlemsavgiften kan beroende på situation tas bort från en person på flera olika sätt.

1. Medlemmen meddelar om utträde

Om en medlem enligt föreningslagen meddelar att han eller hon inte längre vill vara medlem i er förening, kan medlemskapet tas bort genom att klicka på medlemmens namn i medlemslistan för den specifika medlemsklassen och välja "Ta bort". Personen tas då bort från medlemsförteckningen och samtidigt tas eventuella öppna medlemsavgiften bort och det digitala medlemskortet försvinner.

2. Medlemmen befrias från medlemsavgiften

Om en medlem befrias från medlemsavgiften kan föreningen lämna personen utan avgift / ta bort avgiften för personen vid avgiftsutskicket.

Så här lämnar du någon utan avgift  / tar bort avgiften:

1.Gå till redigeringen av avgiften från medlemsklassen eller Betalningar fliken.

2.Gå till avgiften genom att klicka på Nästa-knappen längst ner.

3. Avmarkera eller lämna de personer omarkerade som inte ska betala / som du vill lämna utan utskick av avgiften.

4. Gå vidare genom att klicka på Nästa-knappen och klicka på "Spara ändringar".

OBS! Vid uppföljning av betalningarna visas nu endast de personer som du har markerat för att få avgiften.

3. Variation i medlemsavgiftens storlek inom samma medlemsklass

Medlemsavgifter i Suomisport skapas för hela medlemsklassen åt gången. Om olika medlemsklasser har olika avgifter bör föreningen skapa en separat avgift för varje medlemsklass.

Om medlemsavgiften varierar inom samma medlemsklass bör föreningen skapa en separat avgiftsklass för varje variation.