Gruppers säsongsavgifter, reskontra och rapportering

Ändrad den Ons, 17 apr. vid 1:35 E.M.

Suomisport fungerar som en webbutik, vilket innebär att den alltid är i realtid.
Information om betalning eller obetalda belopp finns alltid tillgängliga i Suomisport.
Kom ihåg att du också kan ställa in att en viss betalning måste göras för att få tillträde till ett evenemang, en kurs eller lag, vilket innebär att du inte behöver följa upp obetalda avgifter.

Du kan följa upp betalningsstatus för medlemsavgifter eller gruppens säsongsavgifter på följande sätt:

1. Från Administration-verktygssidan, under Avgifter.

2. För respektive medlemsklass eller grupp, på deras egna Betalningar-flik.

3. Från rapporter; du hittar en sammanställningsrapport om föreningens alla betalda och obetalda medlemsavgifter samt gruppers säsongsavgifter under Administration-verktyg > Rapporter.

Bild: Betalningsinformationen finns tillgänglig på olika platser, antingen från Avgifter, Rapporter eller under grupper och medlemsklasser.

Sammanställning av betalningar:

1. Betalningssidan finns på föreningens hemsida under Administration-verktyg > Avgifter.
  2. Välj antingen föreningens Säsongsavgifter eller Medlemsavgifter beroende på ditt behov.
  3. Klicka på gruppens eller medlemsklassens namn för att se vilken grupp du tittar på, och klicka sedan på avgiftsklassen för att se betalningarnas status.
  4. Klicka på en specifik betalning för att granska betalda och obetalda belopp.

Bild: Betalningar-sidan för uppföljning av säsongsavgifter eller medlemsavgifter.

Bild: Uppföljning av en enskild betalning.

Bild: Betalda och obetalda avgifter.

Rapport om säsongs- och medlemsavgifter:

Rapporten om säsongs- och medlemsavgifter, precis som alla andra rapporter, hittar ni på Rapporter-sidan (Utvidgad medlemsinformation, Gruppernas personuppgifter, Gruppens deltagarinformation). Rapporterna är lättast att undersöka genom att ladda ner dem till exempelvis Excel.

OBS! Denna rapport uppdateras en gång per dygn, så en betalning som just genomförts kommer att synas i rapporten först nästa dag. Hantera data enligt GDPR och gällande dataskyddsföreskrifter!

Så här hittar du rapporten om säsongs- och medlemsavgifter:

1. Klicka på Administration-verktyg > Rapporter på föreningens hemsida.
  2. Bläddra ner på sidan för att hitta rapporten "Säsong- och medlemsavgifter".
  3. Ladda ner rapporten i önskat format genom att klicka på molnikonen längst ned till höger i rapportvyn.