Skapa gruppens säsongsavgift

Ändrad den Tue, 16 Apr 2024 vid 11:59 AM

I den här artikeln ges en enkel modell för att skapa gruppens säsongsavgift.

Funktionen för gruppens säsongsavgift ger föreningen ett mångsidigt verktyg för att samla in säsongsavgifter och andra avgifter kopplade till verksamheten. De olika metoderna presenteras närmare i videon.

Ytterligare användningsmetoder kan efterfrågas från Suomisport's kundtjänst!

Instruktionsvideo för skapande av säsongsavgifter (på finska)

Skapa gruppens säsongsavgift

Föreningsanvändare och användare tillagda som gruppadministratörer kan skapa och redigera gruppens säsongsbetalningar. Säsongsbetalningar skapas för närvarande per grupp.

• Gå till föreningens förstasida och klicka på verktyget Grupper under Funktionsverktyg
  • Klicka på den önskade gruppen
  • Gå till fliken "Betalningar" i gruppen för att skapa en avgift (knappen "Ny säsongsavgift"

• Definiera först längden på säsongsavgiftens betalningsperiod
    • betalningsperioden måste ligga i framtiden!
  • Bestäm om du vill rikta betalningen till utvalda personer eller till alla i gruppen baserat på deras roll.
    • Vi rekommenderar att skapa säsongsavgifter till utvalda personer, eftersom det är lättare att redigera dem under säsongen!

Bild: hänvisning av avgifterhänvisning av avgifter

• Skapa åtminstone en betalningsrat och ett förfallodatum
    • förfallodatumet måste vara under betalningsperioden!
  • Betalningen kan nu publiceras eller så är det möjligt att skapa fler avgiftsklasser från knappen "Lägg till avgiftsklass"

Bild: lägg till en avgiftsklass

lägg till en avgiftsklass

• Avgiften visas på personens sportkonto och kan betalas antingen med mobilappen eller via webbläsaren.
  • En avisering skickas till automatiskt till personen eller deras vårdnadshavare för den riktade avgifter via Suomisport mobilappen och e-post.
  • En påminnelse skickas automatiskt för förfallna avgifter via mobilappen och en påminnelse skickas via e-post. Påminnelsemeddelanden skickas sedan varannan vecka tills betalningen är gjord.