Hur adminstrera organisationsanvändarnas användarrättigehter i Suomisport?

Ändrad den Wed, 10 Apr 2024 vid 09:37 AM

I Suomisport är varje förening ansvarig för föreningens organisationsanvändarrättigheter. Föreningens användarrättigheter hanteras av föreningens huvudanvändare och/eller sektionens huvudanvändare.
Vi rekommenderar att varje förening/sektion har minst två huvudanvändare.

I Suomisport kan huvudanvändarna hantera föreningens ärenden, såsom medlemskap, avgifter och gruppinformation.

I Suomisport har föreningen två nivåer: föreningsnivå eller administration och sektionsnivå eller verksamhet. OBS! I en idrottsförening med endast en gren/sektion kallas nivåerna för administrations- och verksamhetsnivå!

• Föreningens huvudanvändare kan hantera användarrättigheter på föreningsnivå samt i alla föreningens asektioner.

• Sektionens huvudanvändare kan endast hantera användarrättigheter för sin egen sektion.

Om samma person sköter både hela föreningen och sektionens ärenden ska personen alltid tilldelas rättigheter till alla aktiva sektioner och moderföreningen.

Endast föreningens och/eller sektionens huvudanvändare kan bjuda in och ta bort nya föreningsanvändare och tilldela dem nödvändiga rättigheter.

Föreningens/sektionens huvudanvändarens viktigaste uppgift är att underhålla användarrättigheterna:

• Huvudanvändaren BJUDER IN nya föreningsanvändare.

• Huvudanvändaren FÖRSÄKRAR att föreningens ansvarspersoner har lämpliga användarrättigheter.

• Huvudanvändaren ÄNDRAR vid behov användarrättigheter och befattningar.

Se instruktionsvideon för uppdatering av användarrättigheter (på finska)

Så här uppdaterar du föreningens användarrättigheter:

1. Logga in på Suomisport som organisationsanvändare; du måste vara huvudanvändare för din förening/sektion.

2. Gå till föreningens startsida och välj “Se alla föreningsanvändare”.

3. Välj om du vill redigera föreningens eller sektionens användarrättigheter.

4. Bjud in en ny användare genom att klicka på “Lägg till användare”. För att bjuda in behöver du personens efternamn och Sport-ID. Sport-ID genereras automatiskt när personen registrerar sig och finns tillgängligt på personens egen Sportprofil och i Suomisport-appen.

5. Välj lämpliga användarrättigheter för den inbjudna personen och välj åtminstone en befattning för personen och klicka på “Lägg till användare”.

6. Den inbjudna personen får ett e-postmeddelande för att godkänna användarrättigheterna. Personen godkänner/avvisar de tilldelade användarrättigheterna genom att klicka på meddelandet i sin e-post eller i samband med nästa inloggning på Suomisport.

7. För att ta bort användarrättigheter klickar du på “Radera användare”. Tryck på krysset längst till höger om namnet för den person du vill ta bort.