Hur tar man bort en medlem från medlemsklassen?

Ändrad den Tue, 27 Feb 2024 vid 01:24 PM

I den här artikeln förklaras hur en medlem tas bort från medlemsregistret.

Suomisports medlemsadministration fungerar enligt föreningslagen. När en medlem ansöker om utträde ur föreningen måste medlemmen meddela föreningen om sitt önskemål.

När en medlem avgår eller utesluts är det alltid läge att komma ihåg de principer som anges i föreningslagen (nedan) och vad föreningens egna stadgar säger om principer och förfaringssätt vid en uteslutning. Det är föreningens ansvar att upprätthålla medlemskapen, och generellt sett kommer uteslutande av en medlem in i bilden om en person inte har varit involverad i aktiviteter eller inte har betalat medlemsavgiften.

Enligt föreningslagen kan en medlem avgå från föreningen när som helst genom att skriftligt meddela föreningens styrelse eller dess ordförande. En medlem kan också avgå genom att det på föreningens möte antecknas i protokollet. Reglerna kan specificera att avgången träder i kraft först efter en viss period från anmälningsdatumet.
Föreningen kan utesluta en medlem på de grunder som anges i stadgarna  och på de allmänna grunderna i föreningslagen om medlemmen inte har uppfyllt de förpliktelser som den har åtagit sig genom att gå med i föreningen eller om den har skadat föreningen betydligt genom sina handlingar inom eller utanför föreningen; eller inte längre uppfyller villkoren för medlemskapet enligt lag eller föreningens stadgar

I Suomisport kan endast föreningens administratörer ta bort en medlem från föreningens medlemsregister. En medlem kan inte själv avsluta sitt medlemskap i Suomisport. Medlemmar kan tas bort antingen från medlemsklassen eller direkt från sidan för medlemsregistret.

Så här tar du bort en medlem:

1. Gå till föreningens startsida, välj "Medlemmar" och klicka på den trepunktsmeny bredvid personens namn i medlemsregistret som du vill ta bort.

2. Välj "Radera".