Vad är det för skillnad mellan föreningarnas och gruppernas evenemang? Vilken funktion borde man använda?

Ändrad den Tors, 9 juni, 2022 vid 12:15 E.M.

I Suomisport kan du skapa mångahanda evenemang och med flera olika verktyg.

Vilket är det slutliga målet? Är föreningens syfte att enbart ta emot anmälningar och tilläggsfrågor + eventuella deltagaravgifter (Föreningens evenemang) eller är målet att ta emot anmälningar + eventuella avgifter och samtidigt skapa en träningsgrupp av de anmälda (verktyget Grupper)?

Det huvudsakliga syftet med verktyget Föreningens evenemang är att skapa enskilda evenemang/anmälningar. Med funktionen kan man även samla beställningar av föreningskläder.  Exempel på föreningsevenemang: föreningsdagar/läger, tävlingar, kortkurser.

Verktyget Grupper har gjorts för att organisera grupper/lag. Evenemang som skapas för grupper är kontinuerlig verksamhet för en viss grupp. Det är möjligt att kategorisera gruppens evenemang (spel, träningar, extra övningar, läger, övrigt). I gruppernas evenemang kan man anteckna deltagaruppgifter och få högklassiga rapporter. Exempel på grupper: hobby- eller tävlingsgrupper/lag, långvariga kurser för vilka man vill samla in deltagaruppgifter för varje gång (till exempel simskola)