Jäsenyyksien hallinta ja ylläpito, viestin

Muokattu Thu, 04 Jan 2024 klo 06:11 PM

Tässä artikkelissa kerrotaan miten jäsenyyksiä voi hallita, miten siirtää/kopioida jäseniä jäsenluokasta toiseen ja mitä tehdä kauden vaihtuessa.

Jäsenkauden vaihtuminen

• Suomisportin jäsenhallinta on rakennettu yhdistyslain mukaisesti - (12 §)  jäsenyys syntyy jäsenkandidaatin tahdonilmauksesta ja yhdistyksen jäseneksiottopäätöksestä. Jäsenyys on elinikäinen, ellei jäsen toisin ilmoita tai häntä eroteta yhdistyksen jäsenyydestä - Lue lisää aiheesta
  • Palvelussa tämä tarkoittaa, että jäsenluokat ovat tehty monivuotisiksi ja jäsenyydet eivät pääty tai jäsenet eivät poistu jäsenluettelosta itsekseen kun jäsenkausi päättyy, eikä jäsenyys ei ole kytköksessä jäsenmaksun maksamiseen.
  • Jäsenyyksiä täytyy siis ylläpitää sitä mukaan kun uusia jäseniä tulee ja vanhoja eroaa tai erotetaan seuran sääntöjen mukaisesti seurasta.
  • Jäsenkausittain jäsenluokalle osoitetaa vain uusi jäsenmaksu

Jäsenten poisto

• Jäsen ei voi itse erota jäsenluokasta. Vain seurakäyttäjä voi poistaa jäseniä. Jäseniä voidaan poistaa joko jäsenluokasta tai suoraan jäsenluettelo -sivulta.
  • Klikkaa henkilön kohdalta "valikko -painiketta" ja valitse "Poista":kuva painikkesta, josta jäsenen voi poistaa
  • Huom! poisteulta jäseneltä poistuu samalla myös kaikki hänelle osoitetut maksamattomat jäsenmaksut!
  • Jäsenen erottua tai jäsentä erotettaessa kannattaa aina huomioida yhdistyslain mukaiset periaatteet:
    • Jäsen voi erota yhdistyksestä, milloin vain ilmoittamalla siitä kirjallisesti yhdistyksen hallitukselle tai sen puheenjohtajalle. Jäsen voi myös erota ilmoittamalla siitä yhdistyksen kokouksessa pöytäkirjaan merkittäväksi. Säännöissä voidaan määrätä, että eroaminen tulee voimaan vasta määrätyn ajan kuluttua eroamisilmoituksen tekemisestä.
    • Yhdistys voi erottaa jäsenen säännöissä mainitulla erottamisperusteella ja yhdistyslain yleisillä perusteilla, jos jäsen on jättänyt täyttämättä ne velvoitukset, joihin hän on yhdistykseen liittymällä sitoutunut tai on menettelyllään yhdistyksessä tai sen ulkopuolella huomattavasti vahingoittanut yhdistystä; tai ei enää täytä laissa tai yhdistyksen säännöissä mainittuja jäsenyyden ehtoja.

Jäsenten siirtäminen ja kopiointi

• Klikkaa seuran etusivulta Jäsenet -työkalua
  • Vaihda näkymä jäsenluokkiin painamalla ”Jäsenluokat”
  • Siirry sen jäsenluokan etusivulle, josta haluat siirtää/kopioida jäseniä toiseen jäsenluokkaan
  • Klikkaa ”Siirrä/kopioi jäseniä” -painiketta

Kuva siirrä/kopioi -painikkeesta