Ta bort eller editera en säsongsavgift

Ändrad den Thu, 11 Apr 2024 vid 01:32 PM

I den här artikeln hittar du information om hur du tar bort eller redigerar säsongsavgifter för enskilda personer.

I Suomisport kan du vid behov redigera föreningens säsongsavgifter. Att ta bort en avgift görs genom att inte rikta betalningen till önskad person. Du kan anpassa avgiften genom att skapa olika avgiftsklasser.

Personen skall inte betala säsongsavgiften alls (borttagning av riktad betalning)

1. Gå till den önskade säsongsavgiften antingen från gruppen eller från “Betalningar” i Administrationsverktyget.

2. Klicka på Redigera bredvid säsongsavgiften.

Bild: Bild från redigeringsknappen

​Bild: Bild från redigeringsknappen

3. Ändra betalningens riktningsstatus till "Valda personer".

OBS! När avgiften ändras till "Valda personer" riktas inte betalningen längre automatiskt till någon i gruppen.

Bild: valda personers status.

valda personers status.

4. Avmarkera de personer som inte skall betalar enligt den här avgiftsklassen eller vars avgift du vill ta bort helt och hållet.

5. Markera även de personer som redan har betalat avgiften tidigare. Genom att markera dem visas personerna korrekt i betalningsöversikten!

6. Spara ändringarna.

7. Kom ihåg att även spara avgiftsidan så att ändringarna träder i kraft.

Bild: Urval av personer i betalningsuppdrag.

Bild: Urval av personer i betalningsuppdrag.

Betalning av annat belopp än för andra i gruppen

1. Skapa en ny avgiftsklass för den önskade säsongsavgiften genom att klicka på Redigera och Lägg till avgiftsklass.

2. Ange ett nytt pris och förfallodatum för den nya avgiftsklassen.

3. Välj personer till avgiftsklassen manuellt enligt exemplet ovan för borttagning av betalning.

Bild: Betalningsuppdrag och personers val mellan olika betalningskategorier.

Betalningsuppdrag och personers val mellan olika betalningskategorier.

4. Spara ändringarna och publicera avgiften.