Ibruktagning steg 2 - Betaltjänstavtal och

Ändrad den Fri, 26 Apr 2024 vid 12:42 PM

Den här artikelserien (ibruktagning steg 1-4) hjälper er förening med att ta i bruk tjänsten samt att komma igång med de olika funktionerna.
Längst ner på artikeln hittar du en länk för att gå till nästa eller föregående steg.
I den här artikeln hittar du information om hur ni tar i bruk Suomisports tjänster för föreningar (gör upp ett betaltjänstavtal) och om prissättningen av tjänsten.

Suomisport är en digital tjänst för hela idrottsgemenskapen, och alla verktyg finns tillgängliga för föreningen genom att göra ett avtal om betalningstjänsten inom tjänsten. Att göra ett avtal om betalningstjänsten är kostnadsfritt och kräver inte att föreningen åtar sig att använda Suomisport.

För att göra avtalet krävs för att ni gjort klart STEG 1:

• Ett konto har skapats för föreningen i tjänsten.
  • Det finns minst en huvudanvändare för föreningen.

Så här gör du ett betaltjänstavtal för er förening:

1. Personen som har lagts till som föreningens huvudanvändare loggar in som en organisationsanvändare med sitt eget lösenord.

2. Huvudanvändaren navigerar till föreningens startsida via menyn i det övre högra hörnet.

3. Huvudanvändaren klickar på knappen “Ta nya funktioner i bruk” på föreningens startsida

4. Tjänsten leder till en sida var du ombeds elektroniskt fylla i information till betalningstjänstleverantören Svea Payments.

5. När informationen och de nödvändiga dokumenten som krävs av Svea Payments har fyllts i och skickats in kommer avtalet om betalningstjänsten och Suomisports funktioner att aktiveras samma dag eller senast nästa arbetsdag.

Se nedan vilka uppgifter och dokument som Svea kräver.

Bild: Från menyknappen kommer du till föreningens startsida.

Från menyknappen kommer du till föreningens startsida.

Bild: Knappen "Ta i bruk de nya funktionerna" på föreningens startsida.

Knappen "Ta i bruk de nya funktionerna" på föreningens startsida.

Svea behöver* följande uppgifter för betaltjänsteavtalet:

• Föreningens registerutdrag och en kopia av kontoutdraget. Dokumenten skickas till Svea via e-post (info@sveapayments.fi). OBS! Registerutdraget får vara högst ett år gammalt.
  • Personuppgifter för de personer som är registrerade i föreningsregistret (de undertecknar avtalet elektroniskt):
    • namn
    • nationalitet
    • personbeteckning
    • e-postadress
    • PEP-information
  • Kunduppgiftsformulär - uppgifter om kundens verksamhet som krävs enligt penningtvättslagen (blanketten fylls i av klubben när klubben har skickat till Svea föreningsregisterutdraget och en kopia av kontoutdraget)

Här är Sveas detaljerade instruktioner för att göra betaltjänsteavtalet.

*Lagen kräver att Svea Payments känner till sina kunders förmånstagare och samlar därför in vissa uppgifter om förmånstagarna. För föreningar är de personer som är medlemmar i styrelsen de verkliga förmånstagarna. Därför måste vissa uppgifter om föreningens styrelsemedlemmar fyllas i vid avtalets upprättande. Hanteringen av avtalet går snabbare om alla nödvändiga uppgifter har fyllts i korrekt!

OBS, föreningar med flera sektioner! Suomisport rekommenderar ett enda bankkonto dit transaktionerna görs. Suomisport kan koppla endast ett bankkonto per sektion.

Om din förening är en förening med olika sektioner och ni vill ha utbetalningar till olika bankkonton för sektionerna måste betaltjänsteavtalet göras manuellt.

I så fall, kontakta både Svea Payments och Suomisports kundservice via e-post info.payments@svea.fi och suomisport@olympiakomitea.fi med samma meddelande.

Suomisports prissättning

Suomisports prissättning baseras på transaktioner. Läs vår artikel om vad det kostar för er förening att använda Suomisport >

Gå tillbaka till STEG 1 | Fortsätt till STEG 3 -->